Overslaan naar content

Trainee BI Consultant

Op locatie
 • Duiven, Gelderland, Nederland
IT

Functieomschrijving

Trainee BI Consultant in combinatie met functioneel beheer

Ben je gepassioneerd door het verbeteren van bedrijfsprocessen en het stroomlijnen van informatie? Als Trainee BI Consultant bij Synerlogic analyseer je gegevens uit diverse systemen en leg je verbanden om waardevolle inzichten te genereren. Daarnaast draag je bij aan het functioneel beheer binnen de organisatie.

Synerlogic beschikt over een omvangrijke hoeveelheid gegevens die waardevolle inzichten bieden in diverse bedrijfsaspecten, zoals verkoopvolumes en klantsegmenten. Het ontsluiten en presenteren van deze informatie uit grote databestanden is een uitdagende taak waar jij je op richt als onderdeel van deze rol.

Bovendien zijn we dit jaar begonnen met de migratie van het ERP-pakket Infor M3 naar de Cloudversie. Met jouw expertise in BI en functioneel beheer speel je een belangrijke rol in dit proces.


Hoe ziet jouw dag er bij Synerlogic uit?

Je start de dag met een kop koffie. Je gaat aan de slag met een incident waarin wordt beschreven dat er data mist in een rapportage. Uit je gemaakte analyse blijkt dat de data mist door de gekozen filters. Samen met Kevin van Controlling ga je in overleg om deze opnieuw goed te formuleren. Nadat je het incident hebt opgelost werk je twee openstaande verzoeken om aanpassing in de autorisatie weg.


Daarna ga je verder met de verbeteringen in de bedrijfsprocessen rondom de productieplanning. Je bespreekt eerst de bevindingen met een collega die het overzicht heeft op alle logistieke stromen en toetst je bevindingen met de financiële afdeling om zo maximale impact te hebben op het bedrijfsresultaat. Dit vormt een goede basis om vervolgens samen met je collega’s aan de slag te gaan met een aanpak, procesvoorstel en requirements. Nog onduidelijk is of we dit als project zullen gaan aanpakken of als een aantal losse verbetervoorstellen. In ieder geval ga je ervoor zorgen dat dit samen met verschillende disciplines wordt georganiseerd.


Tijdens de lunch ga je met een aantal collega’s een rondje wandelen om even een frisse neus te halen en om even bij te praten met je collega’s over het afgelopen weekend.


Na de pauze start je met het voorbereiden van je afspraak. De ERP IT implementatiepartner komt vandaag over de vloer om de resultaten van de acceptatietesten te bespreken van een nieuwe module van het nieuwe ERP pakket. Je bent tevreden over het feit dat je hebt voorgesteld dat dit als een project georganiseerd moet worden, gezien de vele stakeholders. Het geeft een goed gevoel dat tijdens de afspraak vanmiddag, de belangrijkste stakeholders aan tafel zitten, om te toetsen of de requirements voor het rework die je gemaakt hebt helder zijn. Zodat er een inschatting en planning gemaakt kan worden. Hopelijk past het binnen de planning die we in het begin hebben gemaakt.


Na de afspraak met de ERP partner ga je met de collega's van functioneel beheer in gesprek over de implementatie van het nieuwe ERP pakket dat op een goede manier gekoppeld dient te worden aan Cognos BI.


De tijd vliegt voorbij. Het loopt al tegen het einde van de middag. Je opent nog snel de mailbox om wat mails te sturen en beantwoorden. Met een voldaan gevoel ga je naar huis. Morgen weer een nieuwe dag.


Hier word jij blij van!

 • Analyseren; je bent nieuwsgierig, analytisch en bent in staat om in processen en conceptueel te denken;
 • Je bent de verbindende schakel tussen onze collega's op de werkvloer en IT-processen. Zo ondersteun je verschillende afdelingen bij het genereren van inzichten uit data met analyses en visualisaties;
 • Samenwerken; je fungeert als een echte businesspartner en zoekt zowel met collega’s als met externen de samenwerking op. Je communiceert helder en houdt alle stakeholders op de hoogte;
 • Complexe vraagstukken om te zetten naar een realistische, maar ambitieuze doelstelling;
 • Je hebt ervaring met IT-projecten. Van het optimaliseren van systemen en het implementeren van nieuwe releases en systemen krijg je energie;

Vereisten

Hier worden wij blij van!

 • Een opleiding in bijvoorbeeld de richting van ICT of Bedrijfskunde;
 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring in een vergelijkbare functie;
 • Kennis van bedrijfsprocessen;
 • Ervaring met een ERP pakket, bij voorkeur Infor/M3;
 • Ervaring met prince2, testmethodieken en Agile/kanban is een pré;
 • Kennis van data visualisatie, data-analyse en data modellering;
 • Communicatief vaardig in woord en schrift, (NL/ENG) en sociaal sterk.


Wat krijg je erbij!

 • Je komt te werken in een prettige en open werksfeer;
 • Een salaris tot € 5.100,- (afhankelijk van ervaringsniveau) bruto per maand;
 • Wij bieden je 32 vakantiedagen en een eindejaarsuitkering;
 • Wij hebben een actieve personeelsvereniging met leuke (familie)uitjes, feestjes en ook sportieve activiteiten;
 • Wij bieden je veel ruimte om je te ontwikkelen o.a. met behulp van interne en externe trainingen en opleidingen;
 • Werken in een familiebedrijf dat bijna 115 jaar bestaat en die met een professionaliseringslag bezig is.

Solliciteren

Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met Jet van der Heiden, HR Adviseur, bereikbaar op 06-39006862. Zie jij jezelf als onze nieuwe Trainee BI Consultant? Dan willen wij jou graag spreken! Je kunt jouw CV met motivatie sturen via werkenbijsynerlogic.nl


Het nagaan van referenties behoort tot onze selectieprocedure. Vanwege het verhoogde risico en de bijkomende hogere verantwoordelijkheid in onze organisatie worden alle medewerkers geacht om voor de indiensttreding een Verklaring omtrent gedrag (VOG) te overleggen.


Wij vullen deze vacature via onze eigen werving in. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is daarom niet gewenst. Profielen en cv’s die ongevraagd door bureaus worden toegezonden, zullen behandeld worden als directe sollicitaties van de kandidaat.

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar