Sustainability Lead

 • Business Development
 • Duiven, Nederland

Sustainability Lead

Functieomschrijving

VerduurSamen. Voor Synerlogic betekent dit dat we verantwoordelijkheid nemen voor onze omgeving; we hebben al mooie stappen gezet op Klimaat, Recycling en Gezondheid van medewerkers. Stap voor stap nemen we onze verantwoordelijkheid in onze keten. Om daarin succesvol te zijn en succesvol te blijven ondernemen, zoeken we jou!

Help jij ons onze duurzaamheidsstrategie vorm te geven en te realiseren? Ben jij klaar om de eerste of volgende stap in je carrière te zetten en jezelf te ontwikkelen tot Specialist? Lees snel verder of reageer nu!


Sustainability Lead

In deze functie heb je een actieve rol in het vormgeven van onze duurzaamheidsstrategie en zie jij toe op de voortgang van de strategie. Je bent aanjager en inspirator voor de ontwikkeling en implementatie van duurzaamheidsinitiatieven binnen de gehele organisatie. Je bent projectleider van trajecten gericht op de keten als onderdeel van de strategie. Jij bent degene die samen met supply chain en commercie duurzaamheidsbelangen door de keten in kaart brengt en vanuit daar werkt aan succesvolle oplossingen. Je gaat in gesprek met klanten en partners om samen te kijken waar we als keten kunnen verbeteren. Hierbij is er alle ruimte voor creativiteit, ondernemerschap en ruimte voor ontwikkeling voor jezelf en voor ons bedrijf.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Goedemorgen! Je komt aan op de afdeling Business Development & Innovation en begint de dag met het bespreken van nieuwe inzichten en contacten die je hebt opgedaan bij het sustainability event gisteren. Hoe kunnen wij die inzichten gebruiken?


Je volgende overleg is met één van onze key accountmanagers. Zijn klant heeft duurzaamheidsdoelstellingen en wil graag bespreken hoe Synerlogic hem daarbij kan helpen. Samen zet je op een rij wat we nu al weten en kunnen, maar ook wat nodig is om de volgende stap te zetten. Wat is het belang van die certificering? Hoe kunnen we een verduurzamingsslag maken in verpakkingen? Inzet van recycled materiaal of toch reconditioneren?


Na de lunch bespreek je samen met Jamila, Senior Specialist Regulatory Affairs &Compliance, de ontwikkelingen in regelgeving die eraan komen. Wat gaat dit voor ons betekenen, en wat voor onze ketenpartners als leveranciers en klanten? Hoe gaat die verpakkingsregelgeving zich verder ontwikkelen? Je brengt in kaart hoe we onze klanten daarbij helpen en misschien zelfs verrassen.


In de middag staat je laatste overleg gepland voor vandaag met je collega Puck, Inkoper. Het doel van het overleg is hoe we beter en sneller inzicht kunnen krijgen in de ontwikkelingen bij strategische leveranciers, om sneller in te kunnen spelen op wat klanten nodig hebben en zo de verbindende schakel in de keten te zijn. Synerlogic staat immers voor Verduur Samen!


Zo vliegt de dag alweer voorbij. Het was een productieve dag! Je sluit je computer af en groet de collega’s die er nog zijn.

Functievereisten


Wie ben jij


De trends en ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en ketensamenwerking volg je op de voet om deze vervolgens toe te passen in onze bedrijfsvoering. Je hebt commercial sense en onderneemt vanuit duurzaam perspectief. Aan iets nieuws beginnen dat je nog niet eerder hebt gedaan vind je leuk en met je passie voor duurzaamheid weet je dit tot een succes te maken.

 • Je hebt een afgeronde Hbo-opleiding richting duurzaamheid, (circulaire) economie of bedrijfskunde;
 • Je vindt het geweldig om kansen te ontdekken die passen bij onze strategie en ambities;
 • Je vindt het leuk om nieuwe partnerships en samenwerkingsverbanden tot stand te brengen om onze duurzame initiatieven te stimuleren;
 • Je bent zowel intern als extern de kennishouder over sustainability. Met deze expertise lever je input aan zowel de klant als aan de interne organisatie;
 • Je bent in veel opzichten een pionier, dus heb je vanzelfsprekend een ondernemende persoonlijkheid;
 • Je werkt vaak in teamverband dus beschikt ook over goede communicatieve vaardigheden;
 • Je loopt gemakkelijk binnen bij andere teams, waardoor je continu op de hoogte bent van wat er speelt in de organisatie;
 • Je hebt oog voor de lange termijn en bent daarnaast praktisch ingesteld, zo kan je beleid opstellen en kan je dit beleid vervolgens omzetten in concrete uitvoeringsplannen en vervolgprocessen.


Wat krijg je erbij?

 • Je komt te werken in een prettige en open werksfeer;
 • Wij bieden je 34 vakantiedagen en een goede pensioenregeling;
 • Wij hebben een actieve personeelsvereniging met leuke (familie)uitjes, feestjes maar ook sportieve activiteiten;
 • Wij bieden je veel ruimte om je te ontwikkelen o.a. met behulp van interne en externe trainingen en opleidingen;
 • Je komt te werken in een familiebedrijf dat al meer dan 115 jaar bestaat.


Enthousiast? Meer weten?

Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met Ingrid Sangers, HR Adviseur bereikbaar op 06-39006447. Zie jij jezelf als onze nieuwe Sustainability lead? Dan willen wij jou graag spreken!


Het nagaan van referenties behoort tot onze selectieprocedure. Vanwege het verhoogde risico en de bijkomende hogere verantwoordelijkheid in onze organisatie worden alle medewerkers geacht om voor de indiensttreding een Verklaring omtrent gedrag (VOG) te overleggen.

Wij vullen deze vacature via onze eigen werving in. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is daarom niet gewenst. Profielen en cv’s die ongevraagd door bureaus worden toegezonden, zullen behandeld worden als directe sollicitaties van de kandidaat.