Coördinator Material Management

 • Material Management
 • Duiven, Nederland

Coördinator Material Management

Functieomschrijving

Ben jij de spin in het web in de supply chain keten en laat jij geen probleem onopgelost? Vind je het leuk om een team van enthousiaste collega’s aan te sturen? Zorg jij ervoor dat de klant altijd beleverd kan worden? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
’s Ochtends start je de dag met een lekkere kop koffie of thee. Je groet je collega’s en jullie beginnen met de dagstart volgens de Lean methode.

Na de dagstart bekijk je jouw mailbox. Je ziet dat er een verzoek is binnengekomen van je collega Melissa, customer service, om een product eerder te produceren. Je checkt of dit mogelijk is in de planning en controleert of alle ingrediënten aanwezig zijn. Daarna overleg je met Roel, Coördinator Productie, of er capaciteit is. Helaas is het niet mogelijk om eerder te produceren zonder dat dit ten koste gaat van andere orders. Dit besluit leg je terug bij Melissa en zij zal in overleg gaan met de klant.


Vervolgens heb je een afspraak staan om aan te sluiten bij de dagelijkse meeting met de collega’s van Productie. Samen lopen jullie de planning door en hoor je of er mogelijke belemmeringen zijn waardoor de planning niet gehaald kan worden. Op dit moment zijn er veel uitdagingen in de capaciteit, dit volg je op de voet en jouw contact met de collega’s van productie is hierdoor intensief.


Gisteren heb je de weekplanning al gemaakt en er zijn weinig nieuwe voorstellen of wijzigingsvoorstellen vandaag gekomen. Je gaat daarom aan het eind van de ochtend aan de slag met het maken van de forecast. Het liefst willen we het systeem gebruiken om de forecast te vullen, maar dit is nog niet live. Je kijkt en plant hierdoor zelf goed vooruit, zeker gezien de ontwikkelingen in de grondstoffenmarkt.

In de lunchpauze loop je met een aantal collega’s buiten een rondje, even een frisse neus halen. Jullie bespreken de curlingcompetitie op de ijsbaan in Duiven waarvoor jullie je hebben opgegeven met een team en hopen natuurlijk dat jullie het ver gaan schoppen.


Na de lunch ben je weer fris en opgeladen. Binnen de afdeling Material Management werk je nauw samen met alle planners. Samen zorgen jullie voor een optimaal ingericht ERP systeem en werk je continu aan verbeteringen. Tijdens vakanties neem je elkaars werkzaamheden over.


In de middag heb je een afspraak voor een leanproject waar je aan deelneemt. Vanuit jouw rol als coördinator Material Management denk je mee over hoe nieuwe producten ook gelijk goed in productie kunnen worden genomen. Samen met je collega’s van de verschillende afdelingen binnen de keten breng je het huidige proces in kaart en analyseren jullie elke stap. Een mooi project wat straks enorm veel tijd oplevert!


Dan is de dag alweer voorbij, tijd om naar huis te gaan. Je sluit je computer af, groet je collega’s en fietst richting huis. Het was weer een productieve dag vandaag.

Functievereisten

Hier word jij blij van!

 • Productie plannen en snel schakelen met collega’s;
 • Leidinggeven aan het team van planners;
 • Analyseren van bijzonderheden en afwijkingen in het ERP systeem en deze uiteraard oplossen!
 • Beantwoorden van complexe vragen zowel van collega’s als van klanten;
 • Plan parameters in het ERP systeem zo goed mogelijk benutten om je eigen werkzaamheden efficiënter en foutloos te laten verlopen;
 • Als spin in het web werken. Het is een komen en gaan op de afdeling Material Management want er gebeurd altijd wel iets, maar jij houdt overzicht, stelt de juiste prioriteiten en schakelt snel tussen de verschillende werkzaamheden.


Hier worden wij blij van

 • Een afgeronde Hbo-opleiding in de richting van Logistiek en Economie of gelijkwaardig;
 • Je hebt bij voorkeur ervaring als materiaalplanner;
 • Je hebt fulltime beschikbaar bij voorkeur voor 40 uur per week;
 • Ervaring met een ERP systeem is een must;
 • Je wordt blij van KPI’s en bent gericht op continu verbeteren;
 • Goede kennis van Excel, jij draait je hand niet om voor draaitabellen;
 • Je hebt ervaring met het opstellen van lange termijn plannen inclusief forecast en capaciteitsplannen;
 • Daarnaast kun je proactief en klantgericht werken en heb je aandacht voor details.


Wat krijg je erbij?

 • Je komt te werken in een prettige en open werksfeer;
 • Je krijgt een marktconform salaris;
 • Wij bieden je 32 vakantiedagen en een eindejaarsuitkering;
 • Wij hebben een actieve personeelsvereniging met leuke (familie)uitjes, feestjes maar ook sportieve activiteiten;
 • Wij bieden je veel ruimte om je te ontwikkelen o.a. met behulp van interne en externe trainingen en opleidingen;
 • Je komt te werken in een familiebedrijf dat al 115 jaar.


Enthousiast? Meer weten?

Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met Ingrid Sangers, HR Adviseur, bereikbaar op 06-39006447. Zie jij jezelf als onze nieuwe Coördinator Material Management?? Dan willen wij jou graag spreken! Je kunt jouw CV met motivatie sturen via werken bij Synerlogic


Het nagaan van referenties behoort tot onze selectieprocedure. Vanwege het verhoogde risico en de bijkomende hogere verantwoordelijkheid in onze organisatie worden alle medewerkers geacht om voor de indiensttreding een Verklaring omtrent gedrag (VOG) te overleggen.


Wij vullen deze vacature via onze eigen werving in. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is daarom niet gewenst. Profielen en cv’s die ongevraagd door bureaus worden toegezonden, zullen behandeld worden als directe sollicitaties van de kandidaat.


Tags: #productieplanning #lean #productie #communicatie #synerlogic #food #feed #chemie #Hbo #Gelderland #supplychain #forecast #draaitabellen #ERP #materialmanagement #keten #materiaalstromen #leidinggeven #orders #coordinator #materialmanagement