Accountmanager Food & Beverage

  • Sales
  • Duiven, Nederland

Accountmanager Food & Beverage

Functieomschrijving

Jouw uitdaging als accountmanager Food & Beverage is het beheren en uitbreiden van jouw klantenportefeuille met als doel groei te realiseren. Hiervoor maak je gebruik van jouw netwerk, want jij kent de weg binnen F&B.

Heb jij interesse in een functie van accountmanager waarbij jij ervoor zorgt dat we naast de zuivelindustrie ook verder binnen de F&B markt new business genereren? Dan komen we graag met jou in gesprek.


Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Je ochtend start met een kop koffie vanuit de auto. Jouw eerste afspraak is met een bestaande klant in de regio Utrecht. Je hebt een afspraak met de eigenaar van een productielocatie voor natuurgerijpte kazen om de prestaties te bespreken. Tijdens het gesprek, waarbij je ervoor zorgt dat de klantbeleving van onze dienstverlening goed is, inventariseer je de behoeften. Je ziet kansen voor cross selling en zorgt ervoor dat je eind van de week de offerte hebt uitgewerkt zodat je deze nieuwe kansen met de klant kan bespreken.


Onderweg in de auto bel je gelijk met je collega Nelleke, productmanager. Je bespreekt de kansen met haar en ziet dat we in ons productportfolio bij de klant nog kunnen uitbreiden. Je plant voor later deze week een vervolgafspraak met haar in om een aantal aanvullende ingrediënten en additieven te bespreken.


Hierna rijd je door naar een brouwerij. Tijdens een business review in de brouwerij kijk je samen met de brouwmeester terug op het afgelopen kwartaal. Ook bespreek je samen het productieproces en zoek je proactief naar mogelijkheden om te optimaliseren. Je spreekt af dat je een nieuw reinigingsvoorstel uitwerkt en vertelt hem over onze actie met schuimreinigers.


Na de lunch rijd je naar kantoor in Duiven. Hier werk je een offerte uit voor een bestaande klant, een zuivelfabriek in Veghel, waar je vorige week op gesprek bent geweest. Na een goede analyse heb je een aantal aanvullende producten besproken die voor deze klant ook interessant zouden kunnen zijn, denk aan bijvoorbeeld reinigingsmiddelen, kaascoating, calciumchloride of zouten.


In de middag ga je aan de slag met het uitbreiden van jouw klantenportefeuille. Binnen de F&B hebben we een sterke positie in de zuivelindustrie, maar jij ziet vanuit jouw netwerk ook kansen in de vleessector of visindustrie. Vanuit je netwerk en je eigen opgemaakte hitlist benader je de eerste leads en maak je een aantal afspraken voor een kennismakingsgesprek waarin je In2Food op de kaart gaat zetten. Hier krijg je echt energie van!

Functievereisten

Hier word jij blij van

• Werken bij een gezond, ambitieus en internationaal opererende speler;

• Samenwerken en communiceren; jij zorgt ervoor dat alle informatie en afspraken goed terecht komen bij de collega’s van andere afdelingen zodat jullie samen aan de salesdoelstellingen werken. Complexe klantvragen zet je om naar flexibele, eigen oplossingen die ontwikkelt zijn door R&D en productie;

• Ruimte om te ondernemen en vrijheid om initiatieven te ontplooien;

• Nieuwe klanten binnen halen, je bent gedreven om te ‘scoren’!

• Het opbouwen van langere termijn relaties met je accountklanten;

• Verbeteren; je wilt op de hoogte blijven van (markt)ontwikkelingen en draagt verbeteringen aan op basis van jouw kennis;

• Kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan de groei van de organisatie;

• Je komt in een enthousiast gevarieerd team van 7 collega’s, alleen maar leuke mensen.


Hier worden wij blij van

• Je hebt een afgeronde Hbo-opleiding bij voorkeur in de richting van Commerciële Economie, Bedrijfskunde, Food&Business;

• Kennis van de voedingsmiddelenindustrie is een pre;

• Het gaat niet om de jaren werkervaring die je hebt, maar vooral om je enthousiasme en je salesdrive;

• Je hebt een sterke commerciële drive en een gevoel voor ondernemerschap waardoor je kansen bij bestaande klanten en prospects ziet;

• Jij bent sterk in het ontwikkelen en onderhouden van relaties, zowel intern als extern;

• Jij hebt een gezonde dosis energie en ‘drive’ om de business verder uit te bouwen;

• Je hebt ervaring met een consultative way of selling;

• Je bent minimaal 32 uur beschikbaar;

• Verder ben je creatief, oplossingsgericht en een teamplayer met gevoel voor humor.


Wat krijg je erbij?

• Je komt te werken in een prettige en open werksfeer;

• Je krijgt een marktconform salaris;

• Wij bieden je 34 vakantiedagen met een bonus regeling, eindejaarsuitkering en een leaseauto;

• Wij hebben een actieve personeelsvereniging met leuke (familie)uitjes, feestjes maar ook sportieve activiteiten;

• Wij bieden je veel ruimte om je te ontwikkelen o.a. met behulp van interne en externe trainingen en opleidingen;

• Je komt te werken in een familiebedrijf dat al 115 jaar bestaat.


Enthousiast? Meer weten?

Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met Ingrid Sangers, corporate recruiter, bereikbaar op 06-39006447. Zie jij jezelf als onze nieuwe accountmanager Food & Beverage? Dan willen wij jou graag spreken! Je kunt jouw CV met motivatie sturen naar Ingrid via https://werkenbijsynerlogic.nl/o/accountmanager-food-beverage-duiven


Wij zijn In2Food; we ontwikkelen (in een eigen lab), produceren (in onze eigen fabriek) én distribueren (via eigen magazijn met onze eigen vrachtwagens) al meer dan 115 jaar ingrediënten, voedingsadditieven, chemie, reinigings- en desinfectiemiddelen. Onze klanten zitten vooral in de Benelux en Duitsland en zijn divers: van de grootste zuivelindustrie tot kleine boeren en van grote fabrikanten tot truck-en tankreinigers.

We zijn bezig met een professionaliseringsslag en hebben een ambitieuze doelstelling. Daarom zijn we op zoek naar meerdere salestalenten die echt commerciële slagkracht hebben en saleskansen zien liggen.


Het nagaan van referenties behoort tot onze selectieprocedure. Vanwege het verhoogde risico en de bijkomende hogere verantwoordelijkheid in onze organisatie worden alle medewerkers geacht om voor de indiensttreding een Verklaring omtrent gedrag (VOG) te overleggen.


Wij vullen deze vacature via onze eigen werving in. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is daarom niet gewenst. Profielen en cv’s die ongevraagd door bureaus worden toegezonden, zullen behandeld worden als directe sollicitaties van de kandidaat.


Tags: #food; #hygiëne; #In2food #synerlogic; #Duiven; #Gelderland; #accountmanager; #B2B; #new business; #voedingsindustrie; #in2food; #salesmanager; #sales; #relatiebeheer; #klantbeheer; #verkoper; #feed; #visindustrie; #groenteindustrie; #vleesindustrie; vacature; nieuwecollega