Accountmanager

 • Sales
 • Duiven, Nederland

Accountmanager

Functieomschrijving

Accountmanager Synerlogic Chemicals en Carclin
Als Accountmanager heb je ervaring in het bouwen, beheren en uitbreiden van een nieuw distributie en klanten netwerk. Hierbij gaat het om bestaande en nieuwe producten en recepturen vanuit onze business line Synerlogic Chemicals. Deze producten zijn onder andere goed toepasbaar in de car, truck en tank cleaning industrie en we zien veel potentieel in nieuwe markten. Krijg jij er energie van om deze markten proactief te benaderen en met jouw drive en enthousiasme een nieuw netwerk op te bouwen en ons bestaande netwerk verder uit te breiden? Dan komen we graag met je in gesprek.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Je begint de dag vanuit huis met een kop koffie. Je bent een aantal weken aan het werk in je nieuwe rol. Jouw doelstelling is het onderhouden en uitbreiden van een dealernetwerk voor de productenrange van Carclin. Je gaat aan de slag met een door jouw collega’s opgemaakte hitlijst met potentiële dealers die een afzetgebied hebben in de truck en tank cleaning industrie. Je gaat bellen om zoveel mogelijk afspraken te maken. En yes, het is je gelukt om voor volgende week een afspraak te plannen en een andere potentiële klant mag je volgende week terugbellen zodat je meteen de juiste persoon kan spreken. Je plant alvast in je agenda wanneer je verder gaat met acquireren.


Jouw eerste afspraak op kantoor is met Jaco, Productmanager Chemie. Jullie bespreken een op maat gemaakte training voor de tank cleaning range.  Deze training hebben jullie gezamenlijk opgesteld om dealers beter te faciliteren en om verkopers van dealers te trainen. Wanneer inhoudelijk de training af is, kijk je samen met Vincent, Marketing & Communicatie medewerker naar de strakke lay-out waar jij al mooie ideeën voor hebt. Je plant afspraken met dealers om samen met een collega van Product Management, deze de training op locatie te verzorgen.


Na de lunch heb je een interne producttraining over het assortiment van Carclin die gegeven wordt door een collega. Fijn dat op deze wijze de kennis gedeeld wordt met elkaar!


Met Jasper heb je afgesproken dat je aan de slag gaat met het organiseren van een werkgroep om een dealer menukaart op te stellen. Je begint met je plan van aanpak en plant hiervoor alvast een datum voor de werkgroep waarbij je een collega van de afdeling R&D, Marketing, Productmanagement, Customer Service en Strategisch Inkoop uitnodigt.

De dag vliegt voorbij. Je zet je laptop uit, wenst je collega’s een fijne avond en gaat naar huis. Het was weer een heerlijke productieve dag!


Hier word jij blij van

 • Werken bij een gezond en ambitieuze speler;
 • Samenwerken en communiceren; jij zorgt ervoor dat alle informatie en afspraken goed terecht komen bij de collega’s van andere afdelingen zodat jullie samen aan de salesdoelstellingen werken. Bij complexe klantvragen neem je de regie om intern alle relevante collega's bij elkaar te krijgen om gezamenlijk oplossingen te bedenken;
 • Ruimte om te ondernemen en vrijheid om initiatieven te ontplooien;
 • Nieuwe klanten binnenhalen, je bent gedreven om te ‘scoren’;
 • Het opbouwen van langere termijn relaties met je klanten;
 • Verbeteren; je wilt op de hoogte blijven van (markt)ontwikkelingen en draagt verbeteringen aan op basis van jouw kennis;
 • Kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan de groei van de organisatie;
 • Je komt in een enthousiast gevarieerd team van 120 collega’s, alleen maar leuke mensen.

Functievereisten

Hier worden wij blij van

 • Je hebt een Hbo werk- en denkniveau; bij voorkeur een opleiding in de richting van Commercie, Bedrijfskunde;
 • Kennis van chemie is een pre;
 • Je hebt een sterke commerciële drive en een gevoel voor ondernemerschap waardoor je kansen bij bestaande klanten en prospect ziet;
 • Jij bent sterk in het ontwikkelen en onderhouden van relaties, zowel intern als extern;
 • Je hebt ervaring met een consultative way of selling;
 • Je bent minimaal 32 uur beschikbaar;
 • Verder ben je oplossingsgericht, een teamplayer met gevoel voor humor en heb je een hoge mate van verantwoordelijkheidsgevoel.

Wat krijg je erbij?

 • Je komt te werken in een prettige en open werksfeer;
 • Wij bieden je 34 vakantiedagen met een bonus regeling, eindejaarsuitkering en een leaseauto;
 • Wij hebben een actieve personeelsvereniging met leuke (familie)uitjes, feestjes maar ook sportieve activiteiten;
 • Wij bieden je veel ruimte om je te ontwikkelen o.a. met behulp van interne en externe trainingen en opleidingen;
 • Je komt te werken in een familiebedrijf dat al meer dan 115 jaar bestaat.

Enthousiast? Meer weten?

Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met Ingrid Sangers, HR Adviseur, bereikbaar op 06-39006447. Zie jij jezelf als onze nieuwe Accountmanager Synerlogic Chemicals? Dan willen wij jou graag spreken! Je kunt jouw CV met motivatie sturen naar Ingrid via werken bij Synerlogic


Het nagaan van referenties behoort tot onze selectieprocedure. Vanwege het verhoogde risico en de bijkomende hogere verantwoordelijkheid in onze organisatie worden alle medewerkers geacht om voor de indiensttreding een Verklaring omtrent gedrag (VOG) te overleggen.


Wij vullen deze vacature via onze eigen werving in. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is daarom niet gewenst. Profielen en cv’s die ongevraagd door bureaus worden toegezonden, zullen behandeld worden als directe sollicitaties van de kandidaat.Tags: #chemie; #hygiëne; #chemicals #synerlogic; #Duiven; #Gelderland; #dealermanager; #accountmanager; #B2B; #new business; #salesmanager; #sales; #relatiebeheer; #klantbeheer; #verkoper; #tankwash; #truckwash; #reinigingsmiddelen; #vacature; #nieuwecollega